Praktische info

Hieronder vind je wat praktische informatie ter voorbereiding op ons eerste gesprek.

Verwijsbrief & ID-bewijs

Kom je voor kortdurende psychotherapie (Basis GGZ), vergeet dan niet je verwijsbrief mee te nemen naar ons eerste gesprek. Dit is niet alleen van belang voor de vergoeding door de zorgverzekeraar, maar bevat ook relevante informatie voor mij vanuit de verwijzer.

Daarnaast moet ik je identiteit controleren, dus neem een geldig identiteitsbewijs mee (ID-kaart, rijbewijs, paspoort of vreemdelingendocument).

 → Lees meer over de tarieven, betaalwijze en vergoeding door de zorgverzekeraar.

Bereikbaarheid & Parkeren

Prinsenhof Gezondheidscentrum

Het Prinsenhof Gezondheidscentrum aan de Eykmanlaan 433 is goed te bereiken met het OV: bus 55, halte Lichtkring.

Buslijnen 4, 30 en 32 stoppen ook in de buurt (ca. 7 minuten lopen). Het treinstation Utrecht Overvecht ligt op slechts 10 minuten lopen afstand. Kijk op 9292.nl om een route te plannen.

Ook met de auto is het gezondheidscentrum te bereiken, maar parkeerruimte is schaars. Voor de deur zijn een paar parkeerplekken.

Wachtruimte

In het Prinsenhof GZC zit ik op de begane grond in de gang bij de huisartsen. Je kunt plaatsnemen in de centrale wachtruimte en dan kom ik je daar ophalen.

Merwede Gezondheidscentrum

Het Merwede Gezondheidscentrum aan de Europalaan 2 is goed te bereiken met het OV: de bushalte Anne Frankplein is op 1 minuut lopen.

Buslijnen 14, 15, 63, 65, 66, 74, 77, 81, 241, 474 en 495 stoppen hier. Kijk op 9292.nl om een route te plannen.

Ook met de auto is het gezondheidscentrum goed te bereiken. Voor de deur en op het parkeerterrein naast het gebouw is voldoende parkeergelegenheid.

Aanbellen & Wachtruimte

Ik zit in Kamer 33 op de 1e verdieping van het gebouw. Behalve het Merwede Gezondheidscentrum zit ook De Alchemist in het gebouw aan de Europalaan. De voordeur is gesloten.

notificationsVoor toegang tot het gebouw toets je 725 in op de intercom aan de rechterkant van de deur.

In de hal bij binnenkomst is een gezamelijke ontvangstruimte voor het gehele gebouw. Het is echter handiger om alvast naar de 1e verdieping te komen. Daar is een kleine wachtruimte. De trap op rechtsaf.

Betaling bij restitutie

Wanneer je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waarmee ik geen contract heb (zie tarieven), dan verloopt de betaling op restitutiebasis. Dit houdt in dat je na elke sessie een voorschot van €95,- betaalt en dat je aan het einde van het behandeltraject een totaalnota krijgt om in te dienen bij je zorgverzekeraar. Ik kan alleen betalingen ontvangen per PIN, dus vergeet je betaalpas niet.

No show

Een afspraak moet uiterlijk 24 uur van tevoren (gerekend met werkdagen) worden geannuleerd. Doe je dit korter dan 24 uur van tevoren, ontvang je een rekening van € 60,- voor de gereserveerde tijd. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.